Meer verantwoordelijkheden voor werkgevers bij pensioencommunicatie

Meer verantwoordelijkheden voor werkgevers bij pensioencommunicatie

qwta_iStock000015886285LargePensioenuitvoerders hebben sinds 2015 meer verantwoordelijkheden in de pensioencommunicatie richting hun deelnemers gekregen. Dit is vastgelegd in de nieuwe ‘Wet Pensioencommunicatie’. Het doel van deze wet is om de informatie over de persoonlijke pensioensituatie beter te laten aansluiten op de verwachting van de deelnemers.

Het gebeurt nog te veel dat werknemers hun pensioensituatie niet goed kunnen duiden, vindt de overheid. Hierdoor kunnen zij niet ingrijpen als dat nodig mocht zijn. Daarom is besloten om de regels voor pensioencommunicatie strenger te maken. Ook werkgevers hebben plichten waar het pensioencommunicatie betreft, al zijn die niet hard vastgelegd.

 

Pensioencommunicatie: wat moet u doen?

Vanaf 2015 verwacht de overheid van werkgevers dat zij een gedegen basiskennis hebben van pensioen in het algemeen en van de binnen het bedrijf geldende pensioenregeling(en) in het bijzonder. Tegelijkertijd stelt de toelichting bij het wetsvoorstel dat de wettelijke rol van de werkgever niet wordt uitgebreid.

Echter, de kans is groot dat de pensioenuitvoerders op termijn een deel van hun verantwoordelijkheden zullen verleggen naar werkgevers. Die staan immers dichterbij de deelnemers dan de uitvoerders en zouden daardoor beter een signalerende functie kunnen vervullen.

 

Externe expertise inschakelen

Slechts weinig bedrijven hebben de kennis in huis die nodig is om op de juiste manier te communiceren over de uiterst complexe pensioenmaterie. MontClair kan u een uitgebreid pakket aanbieden op dit gebied. Door onze jarenlange ervaring weet MontClair hoe zij deze complexe materie kan over brengen in alle lagen van uw bedrijf. Van postkamer tot directie. Van groepspresentatie tot individuele planning en van brochure tot internet applicatie. Alles is mogelijk!

Wilt u weten wat MontClair voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op: Patricia Schellen 035-5286129.