Financiële planning: wat is het precies?

Financiële planning: wat is het precies?

qwta_iStock000003107093SmallBij financiële planning draait het maar om één ding: op langere termijn over voldoende inkomen en vermogen beschikken om financiële wensen te vervullen en om risico’s op te vangen. Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Dat vergt een goede voorbereiding. Vragen als “Ik wil eerder stoppen met werken. Hoe kan ik daar nu al naar toe werken?”, “Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt. Hoe sluiten de pensioenregelingen op elkaar aan straks als ik met pensioen ga?” of “Wat gebeurt er met mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt zou raken?” zijn reëel in deze voorbereiding.

Medewerkers krijgen te maken met ingewikkelde keuzes rondom hun pensionering. Vroeger was de pensioendatum (AOW) voor iedereen gelijk. Tegenwoordig worden medewerkers geconfronteerd met pensioenen die op verschillende leeftijden ingaan: prepensioen, pensioen op 65-jarige leeftijd, pensioen op 67-jarige leeftijd, etc. Bovendien verschilt deze ook van die van zijn of haar partner of collega’s. De keuzes die een medewerker maakt kan ook voor uw bedrijfsvoering van belang zijn.

Met onze dienst ‘financiële planning voor de werknemer’ kan MontClair u en uw medewerkers ondersteunen. Wij creëren overzicht en inzicht in wat er nodig is om de wensen en ambities van u en uw medewerkers te realiseren. Onze brochure geeft uitleg over de 4 soorten planning die wij kunnen aanbieden, met daarbij de kosten die hiermee gemoeid zijn. Hebben wij uw interesse kunnen wekken en wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Patricia Schellen: p.schellen@montclair.nl of 035-5286120.

Ons team staat voor u klaar en gaat graag voor u aan de slag!

Financiële planning