Laat uw medewerkers testen

Laat uw medewerkers testen!

 

 

Nederland wil weer aan het werk. De corona-golf zwakt af en voorzichtig versoepelen landen de genomen maatregelen. De Nederlandse regering komt met steeds meer versoepelingen maar het is essentieel dat wij met grote zorgvuldigheid met deze versoepelingen omgaan. Hoe gaat dat er voor uw bedrijf uitzien?

In de afgelopen maanden heeft u ongetwijfeld hard gewerkt aan een plan hoe uw medewerkers weer terug kunnen naar het werk. Maar hoe weet u of uw medewerkers besmet zijn of zijn geweest met corona en weer veilig terug kunnen? Het vrijwillig aanbieden van een test aan uw medewerkers kan u meer inzicht geven, een zogenaamde nulmeting.

 

Vrijwillig aanbieden van een test

Het testen van uw medewerkers biedt inzicht op groepsniveau of de medewerkers corona hebben of het al hebben gehad. U heeft als werkgever de mogelijkheid om uw werknemers een test aan te bieden op vrijwillige basis, de uitslag van de test wordt uitsluitend met de medewerker gedeeld. U ontvangt als werkgever een anonieme rapportage op groepsniveau.

 

Onze ervaring

Uit eigen ervaring kunnen wij het volgende delen: 90% van de medewerkers van ons moederbedrijf heeft zich laten testen op vrijwillige basis. De resultaten waren verrassend en hebben ertoe geleid dat een aantal medewerkers uit voorzorg langer thuis blijft werken. Aanvullende testen worden gedaan om vast te stellen of er nog sprake is van besmettingsgevaar. Hiermee hebben wij hopelijk een verdere besmetting kunnen voorkomen.

De hele exercitie heeft het bewustzijn binnen de groep verder verhoogd en veel medewerkers ervaren het als waardevol om te weten of zij een besmetting hebben gehad of niet. Uiteraard is het een momentopname en kan iemand die negatief is getest de volgende dag een besmetting oplopen. Toch hebben wij het testen van de medewerkers zelf ervaren als grote toegevoegde waarde aan het plan om terugkeer naar werk weer mogelijk te maken. Dat kan ook voor uw bedrijf gelden.

 

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Wij zijn met diverse zorgverzekeraars in gesprek om na te gaan of er een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk is. Laat ons weten of u interesse heeft om uw werknemers te laten testen dan kunnen wij met uw zorgverzekeraar in gesprek gaan.

Zelf hebben wij ons laten testen door het bedrijf PreventVaccins. Onze ervaringen zijn heel positief en wij hebben met PreventVaccins een korting voor de relaties van MontClair kunnen afspreken. U ontvangt een korting van € 10,- per geteste medewerker. De normale prijs is € 119,- per test, speciaal voor de relaties van MontClair € 109,- per test.

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op: www.preventvaccins.nl