WA-markt motorrijtuigen in dieper dal

WA-markt motorrijtuigen in dieper dal

Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) uit de jaarlijkse uitvraag onder verzekeraars. Pogingen om het tij te keren, hebben volgens de toezichthouders niet geholpen. Vooral in de zakelijke markt lukt het verzekeraars niet om in te grijpen. De verliezen van verzekeraars op Motor WA waren in 2016 weer groter dan in 2015 en deze trend zette zich ook in 2017 voort.

Volgens DNB slaagt geen enkele verzekeraar er in om structureel winst te boeken in deze markt. De toezichthouder schrijft dat toe aan een toenemende schadelast in combinatie met een zeer concurrerende markt. Op Motor Casco was het resultaat na twee jaren van achteruitgang juist weer iets beter. Dit compenseert echter niet de verliezen op het WA gedeelte. Eerder compenseerden deze verliezen nog met positieve resultaten uit andere branches. Nu is dat volgens de verscherpte regels niet meer mogelijk.

Twijfelden sommige verzekeraars nog met het verhogen van de premies, nu zijn deze verhogingen duidelijk zichtbaar en wordt u geconfronteerd met flink hogere kosten. Het beperken van schadelasten en dus verbetering van de schade resultaten in uw wagenpark kan vrij snel zichtbaar worden in de premiestellingen.

Op dit gebied kan MontClair u van advies dienen. Wij komen hiervoor graag bij u langs. Uiteraard houden wij de markt ook scherp voor u in de gaten en zullen wij, waar mogelijk, alternatieve oplossingen voor u zoeken.